Eerste verenigingenplein op de handelsbeurs

Voor het eerst dit jaar is er een verenigingenplein op het Zomerfeest. Centraal in het parochiecentrum zullen lokale cultuur-, sport- en jeugdverenigingen hun werking voorstellen aan een breed Ertvelds publiek.

Het verenigingenplein is geopend op zaterdag 7 juli van 17u-22u en op zondag 8 juli van 14u-22u.

Met het plein willen we het lokaal karakter van de feesten benadrukken en het gemeenschapsleven in het zonnetje plaatsen. We hadden plaats voor 8 verenigingen… het zijn er uiteindelijk 9 geworden. Maak hieronder kennis met de deelnemers.

Ontdek jouw verborgen talent krulbollen tijdens een initiatie van de Belgische Krulbolbond

De Belgische Krulbolbond (BKB) overkoepelt een 50 tal krulbolclubs in Vlaanderen. De BKB voert actief promotie voor het competitief of recreatief beoefenen van de krulbolsport, o.a. via demonstraties en initiaties.  Ze willen het krulbollen als Vlaams Erfgoed in stand houden voor het nageslacht.

Contact: Huyghe Patrick (voorzitter), Koekoekstraat 4, 9940 Ertvelde. Tel 09 344 86 83, GSM 0476 46 60 02, huyghe.p@belgacom.net.

Infostand van Dansclub 2-step met demonstratie lijndans en swingdans op zaterdagavond in de grote tent

Dansclub 2step is gevestigd in de parochiale kring te Ertvelde, Lindenlaan 33. De dansclub is aangesloten bij danssport Vlaanderen en de leraars (Christiaan Dhont en Carine Den Broeder) zijn gediplomeerd door Sport Vlaanderen.  Zowel koppeldans, standaarddans, latin als social dances. De lessen gaan door 's avonds op dinsdag, donderdag en vrijdag.  Op zaterdagavond kun je de aangeleerde passen uitproberen op de oefenavond

Contact: Christiaan Dhont, Carine Den Broeder, 0472 47 33 85 dance@dansclub-2step.be, www.dansclub-2step.be

Het Ertveldsch Bier Ultimatum organiseert een blindproeverij en verkoopt het boek ‘Belgische Trappisten en Abdijbieren’ aan voordeeltarief.

E.B.U. is niet enkel de afkorting voor Ertveldsch Bier Ultimatum, maar ook voor European Bitterness Units, de graad voor het aanduiden van de bitterheid in bier.  De vereniging heeft tot doel het bewaren en bevorderen van de Belgische biercultuur in de meest ruime zin.

Contact: Freddy Van Daele, Voorzitter E.B.U. vzw, 0478 88 01 69, freddyvandaele@hotmail.com

Ontmoeting, maar ook hapjes en een prijswedstrijd bij Femma Ertvelde

Femma is een vereniging met 65 000 leden, actief in bijna 800 groepen in Vlaanderen en Brussel. Bij Femma Ertvelde staat ontmoeting centraal. Avontuurlijk, creatief, culinair, sportief, informatief, cultureel, vormend, confronterend, genietend,… voor ieder wat wils in het activiteitenaanbod. De deuren staan open voor alle vrouwen.

Contact: Hilde Schelstraete, voorzitster, 09 344 55 57, 0495 86 53 92, hildeschelstraete@telenet.be

Ontdek de veelzijdigheid van JAMcentrum (Sleidinge) op hun infostand

In het jamcentrum in Sleidinge kan je een dansopleiding en musicalopleiding volgen. Je kan er kleuterdans, clipdance en hedendaagse/jazz dance volgen op amateurniveau en er is ook een afdeling die zich meer specialiseert in een pré professionele afdeling. Een opleiding voor jong en oud, voor wie dansen, acteren en zingen een passie is!

Contact: Jamcentrum, Ann Van Hulle, Weststraat 129b, 9940 Sleidinge, GSM 0498 85 90 65, tel 09 357 22 78, jamcentrum@skynet.be, www.jamcentrum.be

Evergemse kunstenaars live aan het werk op de stand van het Kunstplatform Evergem

Het KunstPlatform Evergem vzw brengt beeldende kunstenaars en kunst- en cultuurliefhebbers uit Evergem en het Meetjesland samen en draagt bij aan hun artistieke en culturele ontwikkeling. Het KunstPlatform organiseert atelieractiviteiten, workshops, lezingen en exposities.

Contact: info@kunstplatform-evergem.be, www.kunstplatform-evergem.be

KWB Ertvelde doet aan dumping tijdens het Zomerfeest: 18 maanden lidmaatschap voor €30.

KWB Ertvelde werd opgericht in 1952 en telt momenteel 135 leden. Als een van de weinige verenigingen beschikken we over een eigen lokaal in de Lindenlaan 33 te Ertvelde. Ze hebben een gevarieerde aktiviteitenkalender met voor elk wat wils: bedrijfsbezoeken, fiets(zoek)tochten, sneukeltour, biljart, quiz, toneel, wandeldag, koken, nieuwjaarsreceptie, gespreksavonden, uitstappen, ... om er maar enkele te noemen.

Contact: Dirk De Muynck (voorzitter), Sint-Bernardusstraat 5,9968 Bassevelde, Gsm 0495 864 593, mail: de.muynck.warande@gmail.com. www.kwb.be/Ertvelde

De Sleinse FilmKlub demonstreert de montage van hun galavoorstelling rond het filmarchief van Martin Segers, dit najaar in het Cultureel Centrum.

De Sleinse FilmKlub (SFK) is er voor mensen die niet alleen een camera in huis hebben, maar er ook nog iets mee willen doen. Een filmpje maken betekent niet alleen beelden schieten, maar ook instaan voor de montage. De leden vergaderen iedere eerste en derde vrijdag van de maand in de polyvalente zaal van het RVT Ave Maria in Hooiwege, 1.  Op zondag 30 september 2018 om 14 uur vertoont de filmclub de galavoorstelling van “Segers zijn Ertvelde” in CC De Stroming.

Contact: Joris Laroy, sfk@sleinsarchief.be, http://www.sleinsarchief.be

 

 

Maak kennis met Wing Chun kungfu en verdedig jezelf in bedreigende situaties.

Kungfu bestaat in verschillende stijlen. Filip De Schepper is lesgever (Sifu) in Wing Chun kungfu. Deze stijl werd ontwikkeld door een non, om zich te kunnen verdedigen tegen grotere en sterkere tegenstanders. Filip geeft in de Ertveldse sporthal les aan volwassenen en kinderen, met de bedoeling om zich te kunnen verdedigen in bedreigende situaties. Bij het kinderprogramma word ook gewerkt rond pesten. De kindertraining is afwisselend technisch en speels, bij de volwassenen louter technisch.

Contact: Filip De Schepper (Sifu) of Marjan Fermont, marjan.fermont1@telenet.be, wingtsjun@gmail.com