Covers zoals je ze nog nooit hebt gehoord: HDR!

zaterdag 07 juli 2018

Op zondagnamiddag 8 juli staat er op de zomerfeestaffiche: 'lokaal talent on stage'. Met de invulling ervan hebben we gewacht tot op het laatste moment. De keuze is finaal gevallen op HDR of voluit Hans, De Rob, De Raf, De Ronder & De Roover. Een verrassing om naar uit te kijken! 

Hans, De Rob, De Raf, De Ronder & De Roover (of kortweg HDR) is een recent opgericht collectief bestaande uit 5 iets oudere rotten met een muzikaal verleden dat in totaal op zowat 120 jaar uitkomt. Stuk voor stuk maakten/maken ze de afgelopen decennia deel uit van een aantal Meetjeslands/Gentse bands.

In deze nieuwe formatie 'HDR'meten de leden zich een alter-ego aan dat zowel tijdens repetities als bij optredens de bovenhand neemt. Op een ongeremde manier zetten ze bekende nummers (covers) naar hun hand. Niet om afbreuk te doen aan het origineel, maar eerder vanuit het idee: wat als AC/DC nu eens reggae zou spelen? Of hoe zou het klinken mocht Elvis de zanger van U2 zijn? Zoiets als 'Liefde voor muziek'.

Dit alles overgoten met wat absurde humor en een niet alledaags instrumentarium. Gitaren die klinken als een accordeon? Een cajon die een compleet drumstel vervangt? En een actieve rol van de projectgebonden radio-zender Radio Goole Hans? Moet kunnen...

Maak kennis met HRD op zondag 8 juli 2018 om 15u30 in de grote feesttent.