Martin De Groot flitst ons terug naar de jaren '80 en '90

zaterdag 28 april 2018

Op maandagavond 9 juli is er ’80-’90 partynight op het Zomerfeest, met blacklights en hits uit die jaren. Om het feestje compleet te maken zal DJ Wim De Buck een uurtje sparren met Martin De Groot, die met Radio Artevelde in die tijd furore maakte. We halen Martin even voor de micro.

Martin, in de jaren ’80 en ’90 was jij een bekende stem in Ertvelde?

Ik heb prachtige herinneringen aan Radio Artevelde. In mijn wekelijks programma liepen de verzoekjes soms wel op tot 200. De pioniersjaren waren de leukste. We zonden uit vanuit een tuinhuis op Stuivenberg. De mast was een elektriciteitspaal met daarop een gerecupereerde staande wip uit Assenede om hoog genoeg uit te komen boven de huizen.

Bekende gasten over de vloer gehad op de radio?

Absoluut, van Will Tura, Helmut Lotti, Isabelle A, Christoff en Margriet Hermans tot onze plaatselijke vedetten Dominique Collier (treedt nu op als Nic Caan) en Eddy Wally.  Eddy heeft nooit om een vergoeding gevraagd. Prijzen geven uit zijn winkel daarentegen, dat lag moeilijk. Daarvoor was er gelukkig nog Marietjen.

Welke herinneringen heb je aan het zomerfeest?

Ik heb de twee kanten gezien. Ik heb mij als bezoeker kostelijk geamuseerd, vooral op maandagavond toen er werd gezongen. Daarnaast stond ik eind de jaren ’90 en begin de jaren ‘2000 een tijd lang als DJ op het podium. Mooie feesten en mooie traditie, een zekerheid tussen alle snelle veranderingen in Ertvelde.

Welke hitjes komen er zeker op de draaitafel?

Da’s een moeilijke! ‘Summer of 69’ van Bryan Adams en ‘Thunderstruck’ van AC/DC, maar ook Belgische nummers als ‘The way to your heart’ van Soulsister of ‘Mia’ van Gorki zullen niet ontbreken.