top of page

Een rijke traditie, in voortdurende verandering

De eerste Zomerfeesten vonden plaats in 1965.  Aan de basis lagen toenmalig onderpastoor De Smet, Omer Verhaeghe en Theo Van der Jeugd, alsook de echtgenotes van de laatste drie heren. Alles onder het goedkeurend oog van Pastoor De Waele. 

Het initiatief had als bedoeling om geld in het laadje te brengen voor toekomstgerichte investeringen in de vrije basisscholen van Ertvelde. Inmiddels zijn we 60 jaar verder. De feesten konden dankzij meer dan 150 vrijwilligers uitgroeien tot een jaarlijks dorpsfeest.

De doelstelling is ondertussen ook verruimd: naast het ondersteunen van investeringen in de vrije basisscholen of parochiale infrastructuur, willen we met de feesten de mensen van Ertvelde dichter bij elkaar brengen. Samen dorp maken en fier zijn op ons eigen stipje op deze aardbol.

PICT0019 (2).JPG

Boek 60 jaar Zomerfeest

Naar aanleiding van 60 jaar Zomerfeest bereiden we een boek voor dat 60 jaar  parochiefeesten en vrijwilligerswerk in beeld brengen. Van de motivatie van de stichters, over de orkesten in de jaren '70, de 'orgeljaren'  met Eddy Vroman en Roland, tot Never 2Late en Camille.  54 jaar handelsbeurs, de mensen achter de feesten, de artiesten, de opbrengst en 'les petits histoires'. Een topstaaltje vrijwilligerswerk en een rijke traditie, weliswaar in voortdurende verandering. Dat is de kracht van het Zomerfeestteam!

Back in time

bottom of page