top of page
Zoeken

60 jaar Zomerfeest in woord en beeld

Tijdens het persmoment op 25 juni stelden de organisatoren hun jubileumboek voor over 60 jaar Zomerfeest Ertvelde. Het boek brengt het verhaal van 60 jaar parochiefeesten in foto’s en verhalen. Van de motivatie van de stichters, over de orkesten in de jaren '70, de 'orgeljaren' met Eddy Vroman en Roland, tot Never 2Late en Camille. Er wordt ook ingegaan op 54 jaar handelsbeurs, de mensen achter de feesten, de artiesten, de opbrengst en 'les petits histoires'.

Het boek werd samengeschreven door Bart Van Herck die daarvoor de afgelopen maanden materiaal en anekdotes verzamelde bij mensen die de feesten vanop de eerste rij meemaakten. Annika Ingelaere zorgde voor een originele opmaak.


Lanceringsprijs

Het boek telt 82 pagina's en kost €19. Bart Van Herck: "Indrukwekkend hoeveel mensen de voorbije decennia aan de parochiefeesten hebben meegewerkt. Heel wat Ertveldenaren zullen zich in het boek terugvinden."

Alle Zomerfeestmedewerkers krijgen een exemplaar cadeau, maar andere geïnteresseerden kunnen het boek tot 15 juli kopen aan een lanceringsprijs van €15 in de webshop op zomerfeestertvelde.be. Het is het tweede boek in de reeks 'Earthfield stories' na het boek over Pink Floyd in zaal Recta vorig jaar.


De eerste exemplaren werden in ontvangst genomen door vertegenwoordigers van de gemeente Evergem en de erfgoedcel van COMEET, die beiden het jubileumproject van de vzw VIVA Ertvelde ondersteunen.


Meer info: vzw VIVA Ertvelde, Kuipstraat 18, 9940 Ertvelde, info@zomerfeestertvelde.be, 0477 26 34 33 (Bart Van Herck).

109 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page